Close

Miten teen hyvän tarjouspyynnön?

5 vinkkiä hyvän aitatarjouspyynnön tekemiseen

Tarjouspyynnön tekeminen

Ohjeet hyvän metalliaita- ja porttitarjouspyynnön tekemiseen

1. Valitse aitamalli tai aitamallit

Valitse ensin mistä aitamallista tai -malleista haluat tarjouksen. Vaihtoehtoja löytyy perinteisistä verkkoaidoista ja elementtiverkkoaidoista aina koristeellisiin pystypienoilla varustettuihin elementtiaitoihin. Vinkkejä itsellesi sopivan aitamallin valintaan löytyy metalliaidan valinta -oppaastamme.

 

Aidat ja portit -otsikon alta löytyvät kaikki aitamallimme ja jokaisen aitamallin omalta tuotesivulta löytyy sivun oikeasta laidasta lomake, jolla voit pyytää suoraan kyseisen sivun tuotteesta tarjouksen. Vaihtoehtoisesti voit lähettää pyynnön Ota yhteyttä -lomakkeella.

2. Mittaa aidan pituus

Mittaa kuinka paljon tarvitset aitaa ja kerro myös kuinka monta kulmaa aitaan tulee.

 

Helpoin tapa mitata aidan tarve on merkitä maastoon aidan kulmat ja mitata kulmien välit. Mitan ei tarvitse olla sentin tarkkuudella, puolen metrinkin tai metrin tarkkuus riittää tarjouspyyntöä varten.

 

Mikäli sinulla on kartta, johon on merkitty aitalinjan paikka tai piirros mittoineen, niin voit liittää sen tarjouspyyntölomakkeelle. Kuva kertoo aina enemmän kuin tuhat, myös tässä tapauksessa.

3. Valitse aidan ominaisuudet

Kerro tarjouspyynnössä kuinka korkean ja minkä värisen metalliaidan haluat. Aitamallin ja aidan pituuden ohella nämä ovat oleellisimmat tiedot tarjouspyynnössä.

 

Aitojen maksimi ja minimikorkeudet vaihtelevat malleittain, mutta peruskorkeudet 100 – 150 cm löytyvät lähes joka aitamallista. Aitojen tuotesivuilta löydät kunkin mallin korkeudet.

 

Tehdasvärit vaihtelevat myös aitamalleittain, mutta toisaalta kaikki metalliset elementtiaidat on mahdollista tilata missä tahansa RAL-värissä. Aitojen maalaaminen omalla värisävyllä luonnollisesti nostaa hintaa.

4. Tarvitsetko portin?

Kerro haluatko ajoportin, liukuportin ja/tai käyntiportin ja ilmoita myös porttien leveydet. Portin leveys ilmoitetaan yleensä porttitolppien sisämittana, mutta jos olet kiinnostunut mittatilausportista, niin kannattaa ilmoittaa koko aukon leveys, niin me laskemme minkä kokoinen portti siihen mahtuu. Kannattaa myös kertoa, mikäli esim. ajoportista on tarpeen ajaa jollakin normaalia suuremmalla ajoneuvolla, niin osaamme ottaa sen huomioon portin leveyttä arvioidessa.

 

Mikäli haluat ajoporttiin tai liukuporttiin moottorin ja kaukosäätimiä tai jonkun muun avausmekanismin, mainitse myös siitä tarjouspyynnössä. Meiltä saat sekä laitteet että niiden asennuksen.

5. Asennuspalvelu

Jos haluat tarjouksen myös aidan ja portin asennuksesta, kerro vähintään asennuspaikkakunta. Mikäli asennat itse, ilmoita paikkakunta mihin aidat ja portit toimitetaan.

 

Asennustarjousta varten kerro muutamalla sanalla millainen maasto aitalinjalla on. Onko se hiekkamaata, metsää, kalliota, kivikkoa, rinne, tasamaa tms. Tällä on merkitystä erityisesti asennustarjouksen tekemisessä, mutta myös materiaalitarpeen laskemisessa. Esimerkiksi rinteeseen tulevaan aitaan tarvitaan yleensä enemmän tolppia kuin tasamaalle tulevaan aitaan.

Classic aitaelementti pieni

Huolellisella aidan asennuksella saat kestävä lopputuloksen

Oikein asennettu aita pysyy kunnossa ja palvelee käyttötarkoitustaan jopa kymmeniä vuosia. Asennukseen vaikuttaa aina myös maaperä ja paikkakohtaiset olosuhteet – nämä kannattaa huomioida jo suunnitteluvaiheessa.

 

Etkö halua asentaa aitaa itse?

Kauppahuone Soinisen asennuspalvelu on apunasi. Omat asiantuntevat asentajamme toimittavat aitaratkaisut perille käyttövalmiiksi asennettuna. Kysy tarjous projektiisi.

 

Ota yhteyttä!

Tutustu valikoimaamme

Tutustu kaikkiin oppaisiimme

Ota yhteyttä