Close

Kasvutunnelit

Tunneliviljely pidentää kasvukautta, kasvattaa satoa ja parantaa marjojen ja vihannesten laatua

Kevyet tunnelimalliset kasvihuoneet tarjoavat suojaa sateelta ja tuulelta. Näin marjat ja vihannekset ovat suojassa ja sadon laatu ja määrä paranevat. Vihanneksia ja marjoja lisäksi poimia säästä riippumatta. 

 

Tunneliviljely tuo viljelijälle myös säästöjä sillä kemiallisia torjunta- ja kasvinsuojeluaineiden tarve on pienempää. Kasvutunneleissa voidaan hyödyntää biologista torjuntaa kuten petopunkkeja. Tunnelit siis mahdollistava myös luomutuotannon.

Kevyiden tunneleiden muovit suositellaan poistettavaksi talven ajaksi, jotta lumikuorma ei vahingoita muoveja. Muovit voidaan asentaa paikoilleen aikaisin keväällä, kun lumisateista ei ole enää vaaraa. Näin kasvukausi pääsee alkamaan huomattavasti aikaisemmin kuin avomaaviljelyssä. Kasvukausi pitenee vastaavasti myös syksyllä.  

Kasvutunnelit ovat kevytrakenteisia kaaritunneleita, jotka on kiinnitetty maahan maaruuvien avulla. Tunneli voidaan tarvittaessa helposti siirtää toiseen paikkaan. Kasvutunneleiden kaaret ja muut rakenteet on valmistettu kestävästä sinkitystä teräsputkesta. Tunnelin muovi on kirkasta, UV-suojattua monivuotiseen käyttöön tarkoitettua kasvihuonemuovia. 

Tunneliviljelylle elintärkeä lämmönsäätö ja tuuletus hoituu kahdella eri tavalla. Tunnelin päädyistä voidaan avata ovet joko kokonaan tai osittain tai tunnelin muoveja voidaan nostaa tarpeen mukaan tunnelin sivusta. Oviaukosta mahtuu tarvittaessa ajamaan työkoneilla, koska ovi on leveydeltään n. 3-3,5 m ja korkeudelta n. 2,5 m.

Tunnelin perusleveys on 8 metriä ja valmistunneleiden pituudet ovat 20, 30 tai 40 metriä. Yksinkertainen rakenne helpottaa asennusta. Tunnelit valmistetaan Suomessa, joten ne voidaan toimittaa muutaman viikon kuluessa tilauksesta.  

Tunneleiden koot

Kasvutunnelin perusleveys on 8 metriä ja pituudet ovat 20, 30 tai 40 metriä. Tunneleita valmistetaan kahdessa eri korkeudessa. Valmistamme tunneleita myös asiakkaan omien mittojen mukaan. 

Kasvutunnelin peruskorkeus on noin 3-3,5 m. Tunnelin ovien leveydet ovat samoin noin 3-3,5 metriä. Tämä mahdollistaa sen, että ovista mahtuu ajamaan esim. pienellä traktorilla. Ovimekanismi on ylöspäin aukeava rullaverhotyyppinen ratkaisu. Ovea voidaan käyttää myös tunnelin tuuletukseen avaamalla se vain osittain. 

Tunnelimalliset kasvihuoneet sopivat mm. mansikan tai vihannesten viljelyyn. Kasvutunneli pidentää kasvukautta sekä antaa suojaa kasveille taudeilta, tuholaisilta sekä huonolta säältä esim. rankkasateilta.

HUOM!  Kasvutunnelin toimitusaika on noin 2-3 viikkoa.

Valmistamme kasvutunneleita myös mittatilauksena. Perustunnelia saa myös korkeammilla sivuseinillä (n. 1,5 m), joka sopii esimerkiksi vadelmanviljelyyn.

Meiltä on mahdollista tilata myös rungon asennuspalvelu. Kysy lisää kasvutunneleista ja pyydä tarjous!

 
Kauppahuone Soininen - Kasvutunnelit nopealla toimituksella

Kasvutunnelin rakennekuva, normaalikorkeus

Kasvutunnelin rakennekuva,
korkea

Lisätiedot

Kasvutunnelin metalliputket (kaaret, harja, sivutuet, ovien tukipuut) ovat Suomessa sinkittyjä. Sinkitys on sileä eli putkien pinta ei naarmuta kasvihuonemuovia. 

Putken halkaisija eri osissa on 42 mm.

Kasvihuoneen muovi on monivuotiseenkäyttöön tarkoitettua UV-suojattua muovia. Muovin paksuus on 0,200 mm. Muovi on valmistettu Saksassa.

Kasvutunnelin muovi suositellaan poistettavaksi talven ajaksi. Raskas lumikuorma saattaa rikkoa muovin.

Muovin voi kääriä kasaan harjan yli kasvutunnelin toiselle puolelle ja suojata mustalla muovilla.  

Tässä näet esimerkkinä 20 metriä pitkän normaalikorkuisen kasvutunnelin toimitussisällön. Verkkokaupassa on nähtävillä myös muiden vakiokokoisten kasvutunneleiden toimitussisällöt.

 

Kaaret11 kpl
Keskiharjan pituus20 metriä
Keskiharjan kiinnikkeet11 kpl
Sivutuet (sis. kiinnikkeet kaariin)4 x 2,2 m ja 4 x 2,8 m
Päädyt2 x 4,0 m vaakatuki ja 4 kpl pystytukia sekä kiinnikkeet
Ovet2 kpl verho-ovia kammella
Kasvihuonemuovi12 x 30 m
Kiinnitysklipsit ja suojamuovit100 kpl
Kiinnitysköysi, paksuus 8 mm2 x 180 m
Ruuvattavat jalat26 kpl 
Kasvutunnelin pituusValmiit koot 20/30/40 metriä tai mittatilaus
Kasvutunnelin leveys8,0 metriä
Kasvutunnelin korkeus (keskellä)3,0 -3,5 metriä (korkea malli 3,5-4 m)
Kasvutunnelin korkeus (reunassa)noin 0,9-1 metriä (korkea malli noin 1,5 m)
Kaarten rakenneKotimainen sinkitty teräsputki halkaisija 42 mm
Kaarten rakenneKaksiosainen (liitoshylsy sisältyy toimitukseen)
KeskiharjaKotimainen sinkitty teräsputki, halkaisija 42 mm
Sivutuet tunnelin päädyissäKotimainen sinkitty teräsputki halkaisija 42 mm
OvetKummassakin päädyssä verho-ovet, joissa kammet avaamista ja sulkemista varten
Kaarten kiinnitys maahanRuuvattavat, sinkityt kierrepaalut

Ota yhteyttä

Tarjouspyyntö sivun tuotteesta

Kasvutunnelin mitat


Kasvutunnelin rungon asennus


Asennus ei sisällä muovin paikoilleen laittamista.


Lisätietoja


Yhteystiedot