Close

Kasvutunnelin asennusohjeet

Kasvutunnelin asennus on helppoa ja nopeaa

1. Kokoa kaaret ja ruuvaa kierrepaalut maahan

a. Kasvutunnelin asennus alkaa kokoamalla kaaret ja ruuvaamalla kierrepaalut maahan kaarten kiinnitystä varten.

Kaarten välimatka toisistaan on noin 2 metriä. Yhdistä kaaren osat ensin yhteen maassa. Toiseen kaaren puolikkaaseen on liitospala valmiiksi asennettu. Tee liitokseen samanlainen pultti/mutteri kiinnitys. 

 

b. Mittaa kierrepaalujen sopiva välimatka kootun kaaren avulla. Kaari saa jäädä hieman jännitykseen ylöspäin eli poraa maaruuvit hieman kapeammalle kuin kaarten päiden välimatka on.

 

c. Poraa maaruuvit maahan ja nosta kaaret paikoilleen. Voit vahvistaa kaarten kiinnityksen maaruuveihin poraruuveilla.

 

 

2. Kiinnitä sivutuet ja keskiharja

a. Tue ensimmäinen ja viimeinen kaarten väli sivutuilla (lyhyt- ja pitkätuki). Tukien päihin tulee hattu ja panta, jolla ne kiinnitetään kaareen. Hattu kiinnitetään tuen päähän poraruuveilla.

 

b. Asenna keskiharja. Keskiharja koostuu 6 m pitkistä tangoista, jotka yhdistetään liitoshylsyillä (varmista liitos poraruuveilla tai pultilla ja mutterilla). Keskiharja kiinnitetään kaariin kaksiosaisilla pantakiinnikkeillä.

 

c. Päätyihin asennetaan vaakatuki. Katkaise tankoa tarvittaessa lyhyemmäksi ja kiinnitä se hatuilla ja pannoilla kaareen.

 

 

3. Laita muovi paikoilleen ja kiinnitä se köyden avulla

a. Avaa muovirulla auki tunnelin pitkälle sivulle. Katkaise muovi sopivaan mittaan eli hieman pidemmäksi kuin tunnelin pituus.

Vedä muovi harjan yli ja kiinnitä toinen pää klipsien avulla kaareen (klipsin ja muovin väliin voi laittaa pienen palan suojamuovia, jotta kasvihuonemuovi ei rikkoonnu). Kiristä muovi tunnelin toisesta päästä kireälle ja kiinnitä se samalla tavalla kaareen kiinni.

 

b. Käytä köyttä muovin paikallaan pysymisen varmistamiseksi. Aloita toisesta päästä tunnelia ja kiinnitä köyden pää ensimmäisen maaruuvin koukkuun. Heitä köysi tunnelin toiselle puolelle ja kiinnitä maaruuvin koukkuun. Heitä sen jälkeen köysi viistosti toiselle puolelle ja kun olet päässyt loppuun, palaa takaisin samalla tavalla, siten että köydet risteävät tunnelin harjalla.

 

4. Kokoa ovi ja kiinnitä loput muovit päätyihin

a. Ovi koostuu kahdesta rinnakkaisesta pystyputkesta, joiden välissä vaakatanko ja muovi rullautuvat. Kokoa pystyputket yhteen ja käytä kaksoispantakiinnitystä (laajempi väli kuin harjakiinnityksissä, mutta muuten sama rakenne). Kiinnitä toinen putkista vaakatankoon ja upota putket maahan. Toisen pystyputken voi myös kiinnittää maaruuviin.

 

b. Kokoa veivi (käytä pulttia ja mutteria hylsyliitokseen) ja liitä se vaakaputkeen, jonka ympäri muovi rullataan. Leikkaa ja kiinnitä muovi ylhäältä yläosan vaakaputkeen ja alapäästä rullattavaan vaakatankoon (käytä klipsejä).

 

c. Leikkaa ja kiinnitä loppu muoveista päätyihin.

Kestävä kasvutunneli palvelee vuosia

Huolellisesti asennettu ja hyvin huollettu kasvutunneli kestää käytössä vuosia. Tunnelin runko sinkittyä terästä, joten se kestää Suomen sääolot ja huolellisella käsittelyllä kasvihuonemuovikin kestää useita vuosia. Tarvittaessa tunneli on myös helppo siirtää toiseen paikkaan. 

Etkö halua asentaa runkoa itse?

Kauppahuone Soinisen asennuspalvelu on apunasi. Omat asiantuntevat asentajamme asentavat kasvutunnelin rungon muovia vaille valmiiksi. Kysy tarjous!

 

Ota yhteyttä!

Tutustu valikoimaamme

Tutustu kaikkiin oppaisiimme

Ota yhteyttä